SmartMeterDashboard.nl is een typische "uit de hand gelopen hobby".

Gestart omdat ik in 2011 (als trotse 'bezitter' van een van de eerste slimme meters in Nederland) na afloop van een slimme meter pilot mijn eigen meetdata wilde gaan bijhouden. Met hulp van diverse mensen en de specificaties van de P1 poort heb ik de eerste P1 Converter Cable, de P1 datalogger en het Smart Meter Dashboard gerealiseerd voor eigen gebruik. Al snel heb ik mijn ervaringen en een uitgebreide How-To op deze website gepost.

In de loop van 2012 nam het aantal e-mails met vragen over het hoe en wat van zo'n P1 Converter Cable, de datalogger en het Smart Meter Dashboard hand over hand toe. Mij werd duidelijk dat het meten van energie (of dat nu is om het verbruik te gaan minderen of om de PV productie te meten) op een stijgende belangstelling kon rekenen. En ook bij mensen die niet thuis zijn in het zelf in elkaar zetten van een P1 Converter Cable. Op dat moment ben ik op zoek gegaan naar een leverancier van de onderdelen voor een P1 Converter Cable met als doel om een kant-en-klare kabel te kunnen leveren tegen de prijs van de onderdelen in de reguliere retailkanalen. Dat is eind 2012 gelukt. Vanaf dat moment vonden P1 Converter Cables van SmartMeterDashboard.nl hun weg naar iedereen die tegen lage kosten en onafhankelijk van bedrijven die het om de meetdata zelf te doen is een SmartMeterDashboard willen realiseren.

Met de opbrengsten van de via SmartMeterDashboard.nl verkrijgbare hardware was ik in staat om nieuwe manieren om meters te kunnen uitlezen en meetgegevens te kunnen loggen en presenteren te ontwikkelen. Zo is in 2013 het 'assortiment' van SmartMeterDashboard.nl uitgebreid met de S0 Pulse Counter Cable, de P1-ETH Converter Module en de P1-WIFI Converter Module met bijbehorende dataloggers. Begin 2014 was SmartMeterDashboard ook een van de eersten die de nieuwste DSMR4 meters kon uitlezen.

Door voortdurend eigen onderzoek en ontwikkeling kunnen we juiste werking van onze P1 Converter Cables garanderen met alle in Nederland leverbare slimme meters. Datzelfde geldt voor de Sagemcom / Siconia slimme meters die in België zijn geplaatst door Fluvius/Sibelga/ORES/Resa en voor de Sagemcom / Smarty slimme meters in Luxemburg.

Het ontwerp en de realisatie van en de support op de hardware en software werden door mijzelf uitgevoerd. Het testen en de logistiek wordt mij door mijn zoons Bram en Stijn uit handen genomen.

In de zomer van 2021 hebben we de verkoop van P1 Converters gestaakt.

Het doel van SmartMeterDashboard.nl is en blijft het U op een betaalbare wijze, onafhankelijk van externe partijen en op een betrouwbare manier helpen zicht te krijgen op uw energieverbruik. Daarom zult u binnenkort op deze site een eenvoudige beschrijving vinden hoe u zelf een betrouwbare P1 Converter kunt maken.

DISCLAIMER: Hoewel met de grootste zorg en met de beste intenties samengesteld, kunnen wij geen enkele aansprakelijkheid aanvaarden betreffende de beschikbaar gestelde informatie.

===========================================

smartmeterdashboard.nl is a website of

Van der Linde Informatiesystemen

Elsweide 5

NL-6921ST DUIVEN

(Except when agreed upon in advance, you cannot use this address to visit us)

E-mailadres: info@smartmeterdashboard.nl

Dutch chamber of commerce registration / KvK-nummer: 0907815

VAT registration number / Btw-identificatienummer: NL001859090B84