P1 Poort nu ook uitlezen via draadloos netwerk

Post date: Oct 1, 2013 9:22:25 PM

Naast de P1, S0 en IR converterkabels en de P1-ETH Converter Module is met ingang van vandaag via de webshop een netwerkoplossing voor uitlezen van de P1 port via het draadloze netwerk te bestellen: De P1-WIFI Converter Module, een hardware kastje incl. P1 Converter kabel.

P1-WIFI Converter Modules maken de P1 telegrammen uit de slimme meter beschikbaar via een draadloos netwerk (d.w.z., je meld de module aan op je eigen WIFI netwerk).

Het voordeel van gebruik van een P1-WIFI Converter Module ten op zichte van de P1-ETH Converter Module is dat u voor het uitlezen van de P1 poort van uw slimme meter niet gebonden bent aan een bedraad netwerk in de buurt van uw meter. Er is natuurlijk wel dekking van uw WIFI netwerk nodig in de buurt van uw meter om de module op het netwerk te kunnen aanmelden. Net als bij gebruik van de P1-ETH Converter Module kan de computer die u gebruikt voor uitlezen zich overal in uw netwerk bevinden (zowel bedraad als draadloos).

De P1-WIFI Converter Module kan gebruikt worden met de P1NET Datalogger (verkrijgbaar via de download-sectie van de website).

Je kunt ook je eigen P1 Datalogger software met de P1-WIFI Converter Module gebruiken, zolang die maar in staat is te connecten aan een TCP-server (de module krijgt bij voorkeur een vast ip-adres en poort op je netwerk). Zie ook P1-WIFI Installatiehandleiding in de download-sectie van de website.

De P1-WIFI Converter Module is te bestellen via de webshop en kost 100 euro incl verzenden.

De P1NET Datalogger is kosteloos te downloaden via de download-sectie van de website.