Blog‎ > ‎

Verbeterde ondersteuning nieuwste Sagemcom en ZIV slimme meters

Geplaatst 8 okt. 2019 02:20 door Joost van der Linde   [ 15 feb. 2020 07:53 bijgewerkt ]
SmartMeterDashboard levert reeds sinds 2011 de "P1 Converter Cable" waarmee de P1 poort van uw slimme meter kan worden uitgelezen. Wij zijn de bedenker van de opzet van de kabel en zijn in de loop der jaren vaak geïmiteerd. Zo gaat dat.

SmartMeterDashboard was ook de eerste die een goede ondersteuning bood voor nieuwere typen meters (destijds DSMR4) met een andere configuratie van de P1 poort.

In tegenstelling tot wat de formele documentatie van de P1 poort stelt, blijkt dat de implementatie van de P1 poort op de nieuwste ESMR5 slimme meters van in ieder geval fabrikanten Sagemcom (België: Siconia, Luxemburg: Smarty) (waaronder typen XS210 / T210 / T211 / S211) en ZIV voor een betrouwbare uitlezing wederom een aangepaste configuratie van de P1 kabel vereist.

SmartMeterDashboard beschikt inmiddels over kabels (de P1CC V3) die ook voldoen aan de (meer kritische) eisen van deze ESMR5 Sagemcom en ZIV meters.
Deze nieuwe versie van de kabel is natuurlijk ook compatibel met alle andere typen slimme meters met een P1 poort!.
Zoekt u zekerheid met betrekking tot uitlezen van uw P1 poort, bestel de P1 Converter Cable bij de bedenkers in onze webshop

Voor bestaande klanten van smartmeterdashboard: Heeft u onlangs een nieuwe meter geplaatst gekregen en werkt de uitlezing met de P1 Converter Cable niet meer? 
Neem dan contact op. 
Wij leveren als enige onze kabels met een update-garantie: Tegen vergoeding van de verzendkosten en retournering van de oude kabel leveren we u een nieuwe P1 Converter Cable V3!!

Comments